buymore.ro va ureaza bun venit si va informeaza ca in vederea folosirii acestui site trebuie sa acceptati termenii si conditiile prezentate mai jos, pentru a evita ulterioare neintelegeri.

1. Definitii si termeni:

Site-ul www.buymore.ro este proprietatea SC Alena Velop Graphics SRL, organizata conform legilor din Romania, cu sediul social in jud. Buzau, Pietroasele, str. Crizantemelor, nr 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J10/234/2017 si cod unic de inregistrare fiscala RO37162192.

Vanzator – www.buymore.ro

Cumparator – poate fi orice persoana fizica cu varsta de peste 16 ani, orice persoana juridica sau orice entitate juridica care efectueaza o comanda pe www.buymore.ro.

Utilizator – orice persoana fizica cu varsta de peste 16 ani sau persoana juridica, inregistrata pe site, care prin procesul de creare cont si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice din sectiunea Termeni si conditii

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre cumparator si istoricul cumparatorului in site. Utilizatorul este responsabil si se va asigura ca toate informatiile introduse la crearea contului sunt corecte, complete si actualizate.

Site – magazinul online gazduit la adresa www.buymore.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului, intentia sa de a achizitiona bunuri si servicii de pe site.

Bunuri si servicii – orice produs sau serviciu listat pe site, inclusiv produsele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului ca urmare a contractului încheiat.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator, fara prezenta fizica simultana a vanzatorului si a cumparatorului.

Continut:

– toate informațiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
– continutul oricarui e-mail trimis cumparatorului de catre vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
– orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al vanzatorului , cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
– informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de vanzator intr-o anumita perioada;
– informatii legate de bunurile si/sau serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, într-o anumita perioada;
– date referitoare la vanzator sau alte date privilegiate ale acestuia;

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui bun sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si a capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative si de a spune daca bunul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui utilizator/cumparator fata de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare bun putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de un utilizator/cumparator asupra unui bun sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui review sau a unui alt comentariu.

Document – prezentele Termeni si Conditii.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui bun si/sau serviciu de catre www.buymore.ro, cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

 

2. Documente contractuale

2.1 Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2 Notificarea primita de catre cumparator, dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).

2.3 Pentru motive justificate, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor si/sau serviciilor din comanda. Daca modifica cantitatea de bunuri si/sau servicii din comanda va anunta cumparatorul la adresa de e-mail pusa la dispozitia vanzatorului la efectuarea comenzii si va returna suma achitata.

2.4 Contractul se considera incheiat intre vanzator si cumparator in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau sms a notificarii de expediere a comenzii.

 

3. Politica de vanzare online

3.1 Accesul in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui utilizator/cumparator.

Pentru motive justificate www.buymore.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorului/cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii utilizatorului/cumparatorului pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel www.buymore.ro.

3.2 Comunicarea cu vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea Contact din site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, www.buymore.ro isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor/cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul site-ului.

3.4 SC Alena Velop Graphics SRL poate publica pe site informații despre bunuri si/sau servicii si/sau promoții practicate de catre aceasta sau de catre oricare alt tert cu care SC Alena Velop Graphics SRL are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si în limita stocului disponibil.

3.5 Toate tarifele aferente bunurilor si/sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate în lei (RON).

3.6 În cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai cumparatorul.

3.7 Toate informatiile folosite pentru descrierea bunurilor si/sau a serviciilor disponibile pe site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala in partea vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.8 Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui bun sau serviciu, cumparatorului i se poate solicita inscrierea unui review legat de bunul sau serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de e-mail inscrisa de cumparator in cont. In acest fel, cumparatorul contribuie la informarea altor posibili utilizatori/cumparatori de pe site si se implica activ în dezvoltarea de noi servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor bunurilor.

 

4. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

4.1 Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a SC Alena Velop Graphics SRL, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

4.2 Cumparatorului/utilizatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intenționat de www.buymore.ro, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al www.buymore.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul scris expres al SC Alena Velop Graphics SRL.

4.3 Orice continut la care cumparatorul/utilizatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre SC Alena Velop Graphics SRL si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea SC Alena Velop Graphics SRL cu referire la acel continut.

4.4 Cumparatorul/utilizatorul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile documentului.

4.5 In cazul in care SC Alena Velop Graphics SRL confera cumparatorului/utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care cumparatorul/utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea SC Alena Velop Graphics SRL pentru respectivul cumparator/utilizator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

4.6 Niciun continut transmis catre utilizator sau cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea SC Alena Velop Graphics SRL si/sau al angajatului SC Alena Velop Graphics SRL care a mijlocit transferul de conținut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul conținut.

4.7 Este interzisa orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il însoteste, in cazul in care acesta exista.

 

5. Comanda

5.1 Cumparatorul poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un bun si/sau un serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui bun/serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului/serviciului.

5.2 Prin finalizarea comenzii cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

5.3 Prin finalizarea comenzii, cumparatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil agreat de vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea cumparatorului.

5.4 Vanzatorul poate anula comanda efectuata de catre cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate cumparatorului, fara nicio obligație ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
– neacceptarea de catre banca emitenta a cardului cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
– invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de www.buymore.ro, in cazul platii online;
– datele furnizate de catre cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte;

5.5 In cazul in care comanda nu poate fi confirmata din diverse motive (tehnice, umane, forta majora, etc.) in cel mult 3 zile lucratoare, aceasta este anulata automat de sistem. Cumparatorii accepta ca SC Alena Velop Graphics SRL nu poate fi fortat sa livreze o comandă care nu a fost confirmată in conditiile de mai sus.

5.6 In cazul in care cumparatorul renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului cumparatorului a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul cumparatorului a contravalorii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre SC Alena Velop Graphics SRL in maxim 10 de zile de la data la care SC Alena Velop Graphics SRL a luat la cunostinta de acest fapt.

5.7 In cazul in care unele produse comandate de catre cumparator printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, SC Alena Velop Graphics SRL va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va dispune deblocarea în contul cumparatorului a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul cumparatorului, in maxim 10 zile de la data la care SC Alena Velop Graphics SRL a luat la cunostinta acest fapt.

5.8 Din momentul in care cumparatorul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care SC Alena Velop Graphics SRL informeaza cumparatorul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine CONTRACT la Distanța, conf. OUG 34/2014, art. 2.

5.9 In cazul in care un cumparator isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre cumparator inainte de momentul modificarii. Se vor lua in considerare noile date modificate pentru contractele viitoare si, in masura in care este posibil, pentru livrare si contact pentru contractele in curs de derulare.

5.10 Persoanele cu varsta mai mica de 18 ani nu pot comanda produse care contin alcool.

5.11 Utilizatorul/cumparatorul nu poate efectua comenzi telefonice, ci poate fi doar ajutat sa isi creeze un cont pe site si sa plaseze o comanda online.

 

6. Confidentialitate

6.1. SC Alena Velop Graphics SRL va pastra confidentialitatea informatiilor de orice natura pe care le furnizati. Dezvaluirea informatiilor furnizate se va putea face doar in conditiile mentionate in prezentul document. Pentru mai multe detalii privind prelucrarea datelor cu caracter personal parcurgeti sectiunea Prelucrarea datelor cu caracter personal care face parte din prezentul document.

6.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda/contract fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.

6.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste informatii, idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului. SC Alena Velop Graphics SRL nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia în vigoare nu prevede alte specificari în acest sens.

 

7. Garantii

7.1 Fiecare produs comercializat beneficiaza de termenul de garantie in conformitate cu legislatia romana in vigoare si in conditiile mentionate de aceasta, garantie de conformitate conform prevederilor Legii 449/2003.

7.2 In conformitate cu art. 11 din Legea 449/2003 fiecare cumparator poate solicita, in cazul lipsei conformitatii, repararea, inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia conform articolelor prezentului document.

7.3 Avand in vedere natura produselor (cadouri personalizate), SC Alena Velop Graphics SRL nu poate acorda garantie pentru folosirea acestora de catre clienti mai mult decat cea mentionata de lege.

7.4 Anumite produse pot beneficia de o garantie contractuala si acest lucru va fi mentionat daca este cazul in capitolul cu detaliile produsului la momentul vanzarii sale exclusive pe site. Detalii clare legate de aceste garantii sunt date de catre fisele produselor si componentelor acestora mentionate de catre producatori si furnizori si nici un cumparator nu poate solicita o garantie extinsa, mai mult decat cea existenta. Acest lucru inseamna ca garantia produselor oferita de catre SC Alena Velop Graphics SRL este cea oferita de catre furnizorii SC Alena Velop Graphics SRL, care este de 30 de zile de la data livrarii, in cazul in care nu este mentionat alt termen de garantie in pagina de descriere a produsului.

7.5 La solicitarea garantiei este necesara trimiterea de catre cumparator a produselor cu defectiuni impreuna cu accesoriile si documentele insotitoare aferente. In cazul in care produsele ajung neinsotite de acestea, produsele pot fi returnate expeditorului fara a i se solutiona garantia.

7.6 Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, taieri, produsele utilizate in conditii neadecvate (expunerea in mediu parfumat sau in alte conditii improprii, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta), expunerea la lichide sau alte substante, contactul cu substante chimice.

7.7 SC Alena Velop Graphics SRL nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
– serviciul va fi potrivit cerintelor cumparatorului/utilizatorului;
– serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;
– produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor cumparatorului.

7.8 Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de catre SC Alena Velop Graphics SRL de la acel client, pentru respectiva livrare. Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea expeditiei cu privire la faptul ca a primit produsele si acestea sunt conform comenzii.

7.9 Pentru sesizari sau reclamatii legate de bunul si/sau serviciul achizitionat, cumparatorii au la dispozitie formularul de sesizari din cadrul site-ului: https://buymore.ro/reclamatii-sesizari. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

 

8. Scrierea de recenzii

8.1. Scrierea de review-uri se poate face, de catre cumparatori doar asupra acelor produse care au fost comandate de catre acestia. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

8.2 In momentul inregistrarii unui anumit review, cumparatorii acorda vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

8.3 Fiecare cumparator, in momentul inscrierii de review in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:
– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii comenzii;
– sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv;
– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt utilizator/cumparator;
– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact, informații despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si vanzatorul;
– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre vanzator sau sa inscrie review-uri care sa contina materiale de natura publicitara;
– sa nu utilizeze Review-ul ca mijloc de comunicare cu vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale vanzatorului inscrise pe site.

8.4 Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui review, cumparatorul va adauga si un rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un review insotit de un rating mare duce la o crestere a rating-ului general, iar un Review insotit de un rating mic duce la o scadere a rating-ului general.

8.5 In cazul in care vanzatorul constata incalcarea acestor Termeni si Condiții in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea cumparatorului de a inscrie review-uri.

 

9. Facturare – Plata

9.1 Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumpărătorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Factura emisa de catre vanzator se va regasi tiparita in coletul livrat, impreuna cu bunurile comandate.

9.2 Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente în cont.

9.3 Datele cardului de plata ale utilizatorului/cumparatorului nu vor fi accesibile SC Alena Velop Graphics SRL si nici nu vor fi stocate de catre SC Alena Velop Graphics SRL sau de catre procesatorul de plati integrat in site, ci doar de catre institutia de autorizare a tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate utilizatorul/cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

9.4 In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii tranzactiilor, la inregistrarea comenzii, cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

9.5 Pentru motive de securitate a tranzactiilor utilizatorul/cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

 

10. Livrarea bunurilor

10.1 Procedura si conditiile de livrare a bunurilor vandute de catre www.buymore.ro se regasesc in sectiunea Livrarea comenzilor.

10.2 Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

10.3 Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor numai pe teritoriul Romaniei.

10.4 Detaliile de livrare a produselor, incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea SC Alena Velop Graphics SRL, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

 

11. Returnarea/Inlocuirea produselor

11.1 Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunte la un serviciu, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui bun sau renuntare la un serviciu expira in termen de 14 zile de la:
– ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului bun – in cazul in care cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat
– ziua in care cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese

11.2 Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract, conform OUG nr 34/2014 art. 16, urmatoarele:
– produse confecționate după specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar;
– produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada sau deteriora rapid, cum ar fi produsele extrem de fragile sau casabile (daca este cazul);

De asemenea, sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract:
– furnizarea de bunuri care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
– furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care vanzatorul nu le poate controla;

11.3 In cazul in care cumparatorul solicita retragerea din contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care comanda este achitata, vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 zile de la data informarii vanzatorului de catre cumparator asupra deciziei sale de retragere din contract.

11.4 Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi bunurile (se va lua in considerare data cea mai recenta).

11.5 In cazul in care un bun si/sau serviciu comandat de catre cumparator, nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului contravaloarea bunului si/sau serviciului, in termen de maxim 10 zile de la data la care vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a contractului.

11.6 www.buymore.ro asigura si detaliaza dreptul de returnare prin intermediul paginii Returnarea produselor.

 

12. Folosirea Cookie-urilor

12.1 Pentru mai multe detalii privind modul în care folosim cookie-urile pe site verificati sectiunea Politica utilizare Cookies care face parte din prezentul document.

 

13. Raspundere

13.1 Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

13.2 Prin crearea si utilizarea contului, utilizatorul/cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

13.3. Prin crearea contului si/sau utilizarea continutului si/sau plasarea comenzilor, utilizatorul/cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul site-ului, existenta la data crearii contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii comenzii.

13.4 Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic Termenii si Conditiile site-ului pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare a site-ului sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site versiunea modificata a documentului, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestui document.

 

14. Forta majora

14.1 Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

14.2. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

 

15. Legea aplicabila

15.1 Prin folosirea/ vizitarea/ vizualizarea/ etc. a site-ului sau al oricarui continut trimis de catre SC Alena Velop Graphics SRL utilizatorului/cumparatorului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prevederile prezentelor capitole din Termeni si conditii.

15.2 Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si utilizatori/cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

15.3 SC Alena Velop Graphics SRL nu raspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, în cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si conditiilor.

15.4 Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

 

16. Dispozitii finale

16.1 SC Alena Velop Graphics SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul sau orice continut, fara notificare prealabila a utilizatorului sau cumparatorului.

16.2 SC Alena Velop Graphics SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.